Spletni piškotki

Da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo nakupovanja v naši spletni trgovini, uporabljamo piškotke. Tako poskrbimo, da je naša vsebina odzivna in še kvalitetnejša. S klikom na gumb "Potrdi" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh kar lahko kadarkoli izklopite v nastavitvah.
X
Nastavitve piškotkov
0

05 9929 137

  • 05 9929 137 ; 05 9929 219
  • PON - PET: 9.00-15.00

  • KORAKI ZA NAKUP
  • brez registracije

  • DOSTAVA DO 2 DNI
  • ZA ARTIKLE NA ZALOGI

Vračilo - Reklamacija

VRAČILA

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od nakupa (določila 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43. č, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 114/06, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15) (v nadaljevanju: »ZVPot-1«).
Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje z obrazcem o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe, poslanim po pošti, ali elektronski pošti na #EM#696f646c44716f6a6d6b786e6d66206a65#EM#. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni Obrazec za odstop od pogodbe-SPORTER d.o.o..PDF.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe, kar je 14 dni po prejetju blaga na dom.

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, razen stroške vračila blaga. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Povračilo podjetje izvede na TRR račun kupca z bančnim nakazilom. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Potrošnik blago vrne na naslov: SPORTER d.o.o., Miren 129, 5291 Miren, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Vračilo artiklov brez originalne embalaže ni mogoče.

V kolikor je kupec prejel napačen ali poškodovan izdelek nas mora o tem predhodno obvestiti. Vračila morebitnih stroškov brez predhodne najave ali obvestila kupca ne vračamo.

Če kupec artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne dele odpre ali sestavlja, vračilo artikla ni več možno. Izdelek lahko kupec uporabi le toliko, kolikor je to potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Če vam je bil artikel že dostavljen, vi pa odstopate od pogodbe, ga je potrebno vrniti nepoškodovanega, z originalno embalažo in v nespremenjeni količini.

Artikel vrnite z računom ter z obrazcem o odstopu od pogodbe na naslov Sporter d.o.o., Miren 129, 5291 Miren.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupnino vam bomo vrnili po vračilu blaga v roku 14 delovnih dneh na vaš bančni račun. Prosimo, da nam sporočite pisno vaš  transakcijski račun IBAN na #EM#696f646c44716f6a6d6b786e6d66206a65#EM#.

VRAČILO ARTIKLA ZA PRAVNE OSEBE:
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

POŠKODOVANE POŠILJKE:
V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas o tem obvestite. Sprožili bomo postopek reklamacije pri dostavni službi. Paket pustite v takšnem stanju kot ste ga prejeli. Obiskal vas bo poštni uslužbenec ter skupaj boste izpolnili reklamacijski zapisnikSkupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

REKLAMACIJA

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem nam lahko kupec to sporoči tako, da vpiše vse potrebne informacije v spodnji obrazec. Po prejetju obrazca vas bomo kontaktirali ter napako popravili v najkrajšem možnem času.


* Obvezna polja