0

05 9929 137

  • 05 9929 137 ; 05 9929 219
  • PON - PET: 9.00-15.00

  • KORAKI ZA NAKUP
  • brez registracije

  • DOSTAVA DO 2 DNI
  • ZA ARTIKLE NA ZALOGI

6 koristi ki jih prinaša vadba s fitnes napravo za veslanje:


Naprava za veslanje, kot skoraj vse fitnes naprave, se je razvijala skozi čas in pridobila pomembno mesto fitnes vadbi. Kot izboljšana naprava in nov način vadbe se je uveljavila tudi v fitnes centrih. Zakaj bi nekdo izbral veslanje pred katero drugo obliko telovadbe? Odgovor je preprost: Veslanje je težko in zato tudi deluje. Kot kolesarjenje, ponuja način za vadbo v skupini ali individualno in to z relativno nizkimi stroški glede na koristi, ki jih prinaša. Koristi za zdravje in krepitev telesa, ki jih prinaša naprava za veslanje so bolj ali manj enake kot pri veslanju na vodi, z nekaj določenimi prednostmi, ki jih pri napravi ne smemo spregledati.

1. Izboljšuje pretok krvi, delovanje srca in ožilja.

Vsakič, ko opravljamo vajo, s katero povečujemo srčni utrip in volumen pljuč, delamo kardio-vaskularni trening – trening srca in ožilja. Veslanje je odlična vaja za srce in pljuča, saj zajema skupino večjih mišic vašega telesa. Na ta način vaše srce črpa več krvi za vaše mišično tkivo in zagotavlja energijo in hranilne snovi za celice, medtem pa se izločujejo stranski proizvodi, od tega ogljikov dioksid in mlečne kisline. Človeško telo je neverjetno učinkovito. Ko je pod prisilo za opravljanje težjih vaj se zaradi psihološke prilagoditve izvajanje istih vaj, v prihodnosti zdi lažje. Ko bitje srca in dihanje postanejo težji med veslanjem , se vaše telo prilagodi spremembi, ker mu takšna obremenitev ni všeč. Naslednjič, ko boste opravljali enako raven dela, se vam bo zato zdelo to malo lažje in na dolgi rok se vam bo Izboljšalo kondicijsko stanje srca in ožilja.

2. Povečuje mišično moč in vzdržljivost celotnega telesa.

Mišična moč in mišična vzdržljivost sta dve različni stvari. Na kratko, mišična moč je, količina teže, ki jo je posamezna skupina mišic zmožna dvignit v eni sami ponovitvi – npr. ena ponovitev pri dvigovanju uteži. Mišična vzdržljivost pa pomeni na drugi strani , koliko teže lahko skupina mišic večkrat dvigne v daljšem časovnem obdobju. Na primer, kolikokrat lahko dvignete uteži teže 30kg, ali kako dolgo lahko vozite kolo po strmem klancu.

Ko se uporablja naprava za veslanje (kot pri veslanju na vodi), lahko dejansko povečate tako vašo mišično moč kot mišično vzdržljivost (sicer bolj vzdržljivost). To pa zato, ker se vlečenje in potiskanje konstantno bori proti odporu naprave na celotnem treningu, kar povzroči, da se spodbudijo fiziološke prilagoditve, ki omogočajo določenim mišičnim skupinam, da še naprej izvajajo trening brez večje utrujenosti. S povečanjem odpornosti v daljšem časovnem obdobju, bodo vaše mišice rasle in se razvijale in prav tako postajale močnejše.

Kar je najbolj pomembno pa je to, da veslanje deluje na celotno vaše telo. V fazi pogona začne prvo delovati vaše mišična skupina nog, potem pa zgornji del telesa ter hrbtna stran. Ponavljajoči način takšne telovadbe izboljšuje mišično vzdržljivost v vseh mišičnih skupin.

3. Majhna obremenjenost sklepov.

Med pravilnim izvajanjem veslanja sklepi ne trpijo. Noge so v stiku z podlago in roke imajo stik z ročaji. Tako je na sklepih precej manj obremenitve. Posebno pri sklepih, ki zajemajo gležnje, kolena, komolce, kolke in ramena. Je tudi ustrezna naprava za ljudi, ki imajo poškodbe ter za rehabilitacijo, ko tek in hoja niso možni.

4. Lahko se izvaja tako posamezno kot v skupini.

Kot veslanje na vodi, je veslanje na veslaški napravi trening, ki se lahko izvaja v skupini ali pa jo izvaja posameznik sam. Zanimanje za veslanje narašča, kot alternativa kolesarjenju v skupinah oz. spin vadbi. Veslanje v skupinah navdušuje vse tiste, ki želijo doseči prednosti, ki jih ponuja naprava in to opravljat v skupini z drugimi. Seveda pa lahko kupite napravo za veslanje za dom, ali pa jo uporabljate v fitnes centru ter prilagodite napor, kateri vam ustreza.

5. Relativno nizka cena

Ali kupite napravo za veslanje, ali pa jo uporabljate v fitnesu, je investicija relativno nizka, v primerjavi z drugimi kardio napravami – orodji. Cene se gibljejo od 70€ za osnovne modele, pa tudi vse do 4000€ za profesionalne veslaške naprave.

6. Dostopnost

Nima vsakdo v bližini doma reko ali jezero, kaj šele čolna. Veslaške naprave so na voljo v več telovadnicah in fitnes centrih. Na voljo so skozi celo leto. Za jih uporabljati ne potrebuješ rešilnih jopičev, niti ni potrebno znati plavati.

naprava za veslanje doma

Izdelki iz te skupine

Veslaška naprava Body Sculpture BR1900

Naprava za veslanje s hidravličnimi ročaji za uporabnike do 110 kg teže. Hidravlični cilinder omogoča gladko vadbo.

107,00 eur z DDV

Enostavni domači veslač za dom

Veslač za dom z nastavitvijo upora in naklona vadbe! Pod sedežem se nahaja 6 kolesc za gladko premikanje. Teža: 11 kg

96,00 eur z DDV

Veslaška naprava za dom Duvlan

Fitnes naprava - veslač za dom z ugodno ceno! Vadba na veslaču je odlično kardio vadba. LCD ekran prikazuje: čas, število ponovitev, kalorije.

97,00 eur z DDV

Enostaven fitnes veslač za vadbo doma One fitness

Ugoden fitnes veslač s katerim vadimo skoraj vse mišice v telesu zato je to odlična vadba za dobro počutje!

99,00 eur z DDV

Veslač naprava TOORX z digitalno nastavitvijo upora

Veslaški trenažer novi model z elektronsko nastavitvijo upora. Napredni program prikazuje tudi 500/TM, Watt, 4 HRC, Recovery.

559,00 eur z DDV

Naprava za veslanje z uporom na zrak, NOVO!

Nova generacija veslača za dom z uporom na zrak. Želeni upor vadbe je nastavljiv glede na lastne zmogljivosti.

439,00 eur z DDV

Veslaška naprava Body Sculpture na vodo, NOVO!

Nova naprava za veslanje, ki ustvarja upor z vodo! Naravni upor vode zagotavlja vrhunski trening in posebno tiho gibanje.

599,00 eur

569,00 eur z DDV

Veslač z vgrajeno igrico za zabavno vadbo!

Novi veslač za domačo vadbo z veslaško igro. Pod sedežem je vgrajenih 6 kolesc, ki poskrbijo za gladko drsenje.

349,00 eur z DDV

Spletni piškotki

Da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo nakupovanja v naši spletni trgovin, uporabljamo piškotke. Tako poskrbimo, da je naša vsebina še kvalitetnejša ter, da produkti, ki so na voljo, živijo z našimi obiskovalci. Več o tem