Spletni piškotki

Da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo nakupovanja v naši spletni trgovini, uporabljamo piškotke. Tako poskrbimo, da je naša vsebina odzivna in še kvalitetnejša. S klikom na gumb "Potrdi" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh kar lahko kadarkoli izklopite v nastavitvah.
X
Nastavitve piškotkov
0

05 9929 137

  • 05 9929 137 ; 05 9929 219
  • PON - PET: 9.00-15.00

  • KORAKI ZA NAKUP
  • brez registracije

  • DOSTAVA DO 2 DNI
  • ZA ARTIKLE NA ZALOGI

Kako učinkovita je vadba na trampolinu?

vadba na trampolinu

Zakaj je vadba s trampolinom učinkovita?


Študija je pokazala izredno pozitivne učinke telesne priprave z vadbo na trampolinu, kar je privabilo zanimanje javnosti za to napravo. Ugotovljeno je, da je taka trening eden med zelo učinkovitimi.
Da bi dosegli enake rezultate, ki zajemajo srčni utrip, porabo kisika in mišične stimulacije, v drugih športih, kot je npr. tek, je potrebno znatno podaljšati čas in intenzivnost treninga. Ni za se čuditi, če še danes astronavti trenirajo z trampolini preden se odpravijo v vesolje.

Trening na trampolinu je učinkovit in ščiti sklepe.

V študiji so primerjali trening na tekalni stezi in vadbo na trampolinu, pri čemer so prišli do presenetljivega zaključka.

- Pospeševalne sile pri treningu na tekalni stezi, merjene na gležnju, so bile več kot dvakrat večje v primerjavi s silami na hrbtni in prednji strani telesa. Vrednosti izmerjene na trampolinu, pa so bile skoraj enake v vseh točkah.

- Izkazalo se je, da so sile, ki delujejo na gležnje in kolena pri teku na tekalni stezi zelo močne in pojasnjujejo pogoste poškodbe, ki se pojavijo na teh predelih. Nasprotno, napetost pri sklepih in vezeh na trampolinu ostaja znatno pod pragom!

- Pri isti porabi kisika je bil trening na trampolinu 68% učinkovitejši kot pri tekalni stezi. Ponovno se je izkazalo, da je veliko bolj učinkovit trening s trampolinom kot tek na tekalni stezi.

- Najbolj učinkovita vadba je bila na trampolinu, ko so bile pospeševalne sile zadržane pod 4 g. (Trening na trampolinu ne doseže 3,5 g).

Trampolin je zato odličen način treninga in je zaradi zmanjšanja preobremenjenosti primeren tudi za tiste, ki želijo trenirati v starosti in za rehabilitacijo po poškodbi.

vadba na trampolinu