Spletni piškotki

Da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo nakupovanja v naši spletni trgovini, uporabljamo piškotke. Tako poskrbimo, da je naša vsebina odzivna in še kvalitetnejša. S klikom na gumb "Potrdi" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh kar lahko kadarkoli izklopite v nastavitvah.
X
Nastavitve piškotkov
0
Košarica: (0)
Košarica je prazna.

  • Hiter nakup v 3 korakih
  • brez registracije

  • DOSTAVA NA DOM
  • 2-3 dni

Kako izbrati koš za košarko?

koš za košarko

KATERI KOŠ ZA KOŠARKO IZBRATI?

Pregled košarkarski košev za začetnike in bolj zahtevne domače ljubitelje te igre

Iskanje popolnega košarkarskega koša se morda na prvi pogled zdi težko, ker obstaja toliko vrst obročev, tabel in ogrodij. Ker izbirate med tako široko paleto možnosti, je dobro imeti nekaj znanja o prednostih in slabostih različnih materialov. Če ste začetnik na tem področju, ste prišli na pravo mesto. Za tiste, ki bi želeli koš premikati iz enega mesta na drugo, pridejo v poštev prenosni koši s kolesi. Ostali pomembni dejavniki, ki jih je treba upoštevati, so nastavitev višine, material mreže in table. Če želite svoje otroke že zgodaj seznaniti s košarko, lahko najdete tudi manjše velikosti. Ne glede na to, ali ste profesionalec ali začetnik, vam bo ta vodnik pomagal izbrati pravi koš za vas.


Katere so tri različne vrste košev za košarko?

Košarkarski koši so na voljo v treh različicah: prenosni, vgradni in stenski. Razlike med posameznimi vrstami so večinoma povezane s tem, kam jih nameravate namestiti. Oglejmo si prednosti in slabosti vsakega.

Prenosni / samostoječi koši

Prenosni košarkarski koši so izjemno priljubljeni, saj jih je enostavno prenašati z enega mesta na drugega. Veliko ljudi se odloči za nakup prenosnega koša zato, da ga lahko postavijo kar na svoje dvorišče in ga v primeru slabih vremenskih razmer odnesejo v notranje prostore. Ker so prenosni koši precej lahki, ima večina obročev podstavek, ki ga lahko napolnite s peskom ali vodo, da povečate njihovo stabilnost.

Vgradni koši

Vgradni koši so vgrajeni v tla, kar pomeni, da jih ne morete premikati z enega mesta na drugo. Seveda so veliko bolj stabilni kot prenosni koši, zaradi česar so popolni za profesionalne igralce. Njihova pomanjkljivost pa je, da niso prenosni. Prav tako morate doma imeti na voljo dovolj prostora zanje.

Stenski table / koši

Stenski košarkarski koši so kot nalašč za vas v primeru, da imate doma manj prostora, vendar imate na voljo dve prosti steni, ki sta obrnjeni ena proti drugi. Tovrstni koši so zelo stabilni, saj so nameščeni neposredno na steno in so v primeru, da imate doma manj prostora, bolj praktični kot vgradni koši. Vendar pa jih, tako kot vgradne koše, ni mogoče premikati iz enega mesta na drugo.

košarkarski koš


Kateri material je najboljši?
Table so na voljo v treh materialih - polikarbonat, akril ter kaljeno steklo. Vsak od materialov pa ima svoje prednosti in slabosti.


Polikarbonat
Polikarbonatne table so narejene iz trpežne plastike, ki se dobro obnese v vseh vremenskih razmerah. Njihova edina pomanjkljivost je, da se žoga od njih ne odbija toliko kot od tabel iz drugih materialov.

Akril
Akrilne table so prav tako precej trpežne in njihova površina zagotavlja dober odboj žoge, sploh v primerjavi s polikarbonatnimi tablami. Poleg tega so tudi odporne na številne vremenske razmere, zato so običajno nekoliko dražje.

Kaljeno steklo
Kaljeno steklo je nedvomno najprimernejši material od vseh treh, saj košarkarske table iz kaljenega stekla zagotavljajo najboljšo kakovost. Nanje stavi največ profesionalcev, zaradi česar so tudi najdražje. Njihova edina težava je, da se steklo veliko prej razbije kot polikarbonat ali akril.


tabla za košarko lifetime


Kako vzdrževati košarkarske koše?
Košarkarski koši ne potrebujejo veliko vzdrževanja, a z nekaj koraki jim lahko do neke mere podaljšate življenjsko dobo. Ker so narejeni tako, da so primerni za notranjo in zunanjo uporabo, so odporni na večino vremenskih razmer. Če imate prenosni koš s podstavkom, ki ga je treba napolniti z vodo ali peskom, jih redno pregledujte.

Napolnite jih do označene ravni, da ohranite njihovo stabilnost. Prepričajte se tudi, da so mreža in obroč vašega košarkarskega koša v dobrem stanju, in če so poškodovani, jih takoj zamenjajte ali popravite. Če dlje časa ne boste uporabljali svojega košarkarskega koša in nimate dovolj prostora za shranjevanje prenosnega koša v zaprtih prostorih, obvezno odstranite mrežo in jo pospravite na suho mesto. Dolgotrajna izpostavljenost težkim vremenskim razmeram je lahko za koš škodljiva, še posebej, če ni v uporabi. Prav tako bodite pozorni na kakršnokoli obrabo ogrodja, obroča ali mreže. Zategnite vse razrahljane vijake in matice. Ob pravilni uporabi vam bo košarkarski koš dobro služil veliko let.

Katera cena je primerna?
Vrednost izdelka je prav tako pomembna, saj bi morala biti cena, ki jo plačate, kvaliteti primerna. Zato smo se izognili košarkarskim košem, ki so se nam zdeli glede na njihovo kvaliteto predragi. Vendar pa je na koncu vse odvisno od tega ali je za vas izdelek vreden svoje cene. Zato je potrebna primerjava lastnosti in cen različnih blagovnih znamk.

Kako dolgo zdrži košarkarski koš?
Košarkarski koši lahko zdržijo dolgo časa, odvisno od kakovosti in tega, kako dobro zanje skrbite. Tudi najboljše koše na trgu je potrebno vzdrževati. Kakovosten košarkarski koš vam lahko služi celo življenje, v primeru, da ga ščitite pred rjo. Vendar pa je mrežo potrebno zamenjati vsakih 1-5 let, odvisno od njene uporabe.

Ali naj svojo podstavek za košarkarski koš napolnim z vodo ali peskom?
Pesek je relativno dražji in manj dostopen kot voda, vendar za razliko od vode ne izhlapi. Voda lahko izhlapi ali zmrzne, odvisno od temperature. Kar se kakovosti tiče pa sta pesek in voda povsem primerljiva, tako, da lahko izberete tisto polnilo, ki vam najbolj ustreza.

košarka koš otroke         podstavek koša za košarko          stojalo za košarkaški koš      košarkarski koš spodnji odbojni del  prenosni koš za košarko


 Koliko časa traja sestavljanje prenosnega košarkarskega koša?
Točen čas je odvisen od števila delov in količine potrebnega sestavljanja. Sestavljanje prenosnega košarkarskega koša lahko traja manj kot eno uro ali pa celo do tri uri pri največjih in dragih koših.